Baas in kaas

Het bijzondere van boerenkaas is de smaak. Je proeft als het ware de traditie en het heerlijke boerenland. Het geheim van die smaak is te vinden op de boerderij. Daar wordt kaas gemaakt van volle melk, direct van de koe. De melk ondergaat geen enkele bewerking, zodat alle smaakgevende stoffen bewaard blijven. Maar dat is niet het hele geheim.

De bijzondere smaak is ook te danken aan het ambachtelijk bereidingsproces. De kaas wordt voortdurend omringd met zorg. Het is namelijk de kunst om de rijping steeds te laten verlopen bij de juiste temperatuur en vochtigheidsgraad en om precies het moment te bepalen dat de kaas klaar is voor consumptie. Zo ontstaat een smaakvolle kaas, die kenners met recht ´de koning der kazen´ noemen.


Vanwege de volle smaak is boerenkaas op z´n best als hij ´naturel´ wordt gegeten, bijvoorbeeld op de boterham of uit het vuistje. Lekker feestelijk is de ´boerenkaasspies´: blokjes boerenkaas, afgewisseld  met bleekselderij, komkommer en tomaat. Heel bijzonder en erg lekker is ´boerenkaas-carpaccio´: dunne plakjes boerenkaas met wat olijfolie, kruiden en noten op geroosterd brood.

DE ORGANISATIE

HISTORIE

VISIE

BEDRIJF

PRODUCTEN

SPECIALE AANBIEDING

JUMBO AANBIEDING


N.E.C. NIJMEGEN